Kullasta

Kulta – Kulta on ehkä jokaiselle tuttu metalli, tarkemmin sanottuna jalometalli. Sitä käytetään sormuksiin, kelloihin sekä muihinkin koruihin, mutta ne ei kuitenkaan ole se yleisin tuotealue missä voit törmätä kultaan. Läppäreissä, tietokoneissa, puhelimissa sekä joissakin televisioissa on kultaa, ei kovin isoja määriä mutta kultaa silti. Pääsääntöisesti kulta kuitenkin on tarkoitettu ”luksus” tuotteisiin. Kulta on kallein jalometalli, vinkkinä seikkailumielisille, jotka haluisivat rikastua, vuonna 1715 espanjalainen 12 laivan laivasto lähti uudesta maailmasta kohti Espanjaa, jokainen oli täynnä kultaa, viikon päästä 11 näistä laivoista upposi hurrikaanin takia, ainoastaan pieni osa aarteesta on löydetty.

Hopeasta

Hopea – Hopea on myös hyvin samankaltainen kuin kulta, se on vain yleisempää ja siksi myös edullisempaa. Kuten sukulaisensa kulta, hopeaa käytetään koruihin sekä kelloihin, mutta myös hyvin suosittu ruokailuvälineiden teossa. Hopeasta tehdyt korut ovat myös yleisin ristiäislahja.

#Titaanista Titaani – Titaania käytetään suurimmaksi osaksi proteeseihin, joita moni Yhdysvaltain armeijan veteraani valitettavasti joutuu käyttämään. Vaikka se on ikävää, että henkilö joutuu käyttämään proteesia, on silti todella hienoa, että on mahdollista tarjota heille mahdollisuus liikkua, proteesit ovat kehittyneet huomattavasti lähivuosina ja myös jatkaakin kehittymistään joka on todella hyvä asia. Koska titaani on yksiä kestävämpiä metalleja, käytetään sitä myös tankkien valmistukseen.

Elohopea

Elohopea – Elohopea on tämän listain ainoa nestemäinen metalli, elohopea on myrkyllistä, mutta sitä voidaan käyttää hyvin esimerkiksi kuumemittareissa. Elohopea poikkeaa monista muista metallisista alkuaineista siinä, että sen sulamispiste on alhainen, −38,9 °C . Se siis esiintyy huoneenlämmössä ja normaalissa ilmanpaineessa nestemäisenä.

Alumiini

Alumiini – Alumiinia käytetään eniten ruoan säilytykseen sekä ruoanlaittoon, kauppojen hyllyillä olevat cokistölkit ovat valmistettu alumiinista, niin kuin muutkin juomatölkit. Uunissa paistamiseseen voi käyttää apuna kevyempää alumiinifoliota, tätä usein käytetää esimerkiksi kinkun paistamisessa jouluisin.

##Rauta Rauta – Rauta on ehkä yleisin metalli meidän elämässämme, ruokailuvälineet, keittiöveitset, kattilat, työkalut, lukkopesät sekä avaimet on tehty siitä. Parhaiten sen yleisyyden kertoo kokonainen aikakausi nimeltä rautakausi

Kupari

Kupari – Kuparia käytetään kaikissa sähköjohdoissa, sen sähkönjohtavuuden takia, sillä on myös hyvä lämmönjohtavuus jonka vuoksi sitä käytetään myös autojen ilmastoineissa, sytytystulpissa sekä tietokoneiden jäähdytysjärjestelmissä.

Monet metallit ovat erittäin tärkeitä materiaaleja mitä erilaisimpien esineiden valmistamiseen. Ne tekee erityisen käyttökelpoisiksi se, että ne toisaalta ovat kovia ja kestäviä, toisaalta kuitenkin ainakin korkeissa lämpötiloissa helposti muokattavia valamalla tai takomalla. Erityisen suuri merkitys niillä on esihistoriallisista ajoista ollut aseiden ja työkalujen, nykyisin myös koneiden raaka-aineena. Niistä valmistetaan myös esimerkiksi astioita, putkia ja koruja. Myös sähkötekniikassa niillä on suuri merkitys sähkönjohtavuutensa vuoksi. Jalometallit ovat tulleet tärkeiksi myös sijoituskohteina, ja aikaisemmin ne olivat rahajärjestelmänkin perustana. Viime vuosikymmeninä muovit ovat kuitenkin osittain syrjäyttäneet metallit joistakin niiden vanhoista käyttötarkoituksista.

Metalli