Metallin käyttö on yleistä jokaisella alalla, mainoskyltteihin tarvitaan sitä, toimistoissa käytetään sitä sekä joka ikisessä kaupparakennuksessa on käytetty metallia niiden rakentamiseen sekä siellä myydään melko varmasti ainakin yhtä tuotetta joka sisältää metallia.

Ihmine,n joka astuu vaikkapa autoliikkeeseen, menee ostamaan tai ainakin katsomaan tuotetta joka ei kulkisi ilman metallia.

Kaupankäynti

Globaali kaupankäynti ei olisi samanlaista ilman metallia, sillä on niin suuri vaikutus meidän yksityiselämään, infrastruktuuriin sekä kaupalliseen kokonaisuuteen. Kun tilaamme jonkun tuotteen ulkomailta, se tulee rahtina kotiisi, mutta entä jos metallia ei olisi? Rahtilaivat, lentokoneet sekä rekat ja jopa polkupyörät tarvitsevat metallia, ilman sitä olisi hyvin vaikea saada tuotetta perille ja todennäköisesti kyseinen tuotekin sisältäisi metallia.

Rahakin sisältää metallia, poikkeuksena setelit, mutta pankkikorttien siruissa on metallia, kolikoissa on metallia sekä puhelimessa on metallia, mikäli käytät sitä maksamiseen.

On hyvin vähän mitä voimme tehdä ilman metallia, toki nukkumisee emme sitä tarvitse mutta heräämisen avustamiseen käytämme herätyskelloa sekä keitämme kahvia.

Ravintolaan mennessä huomaat varmasti kuinka ruokalistojen kulmissa on metallia. Ruokailuvälineet sekä ruuanlaittovälineet usein on metallisia tai ainakin sisältävät sitä jonkinverran, poikkeuksena tietenkin muoviset kertakäyttöaterimet.

Hei me mennään naimisiin

Naimisiin mennessä sulhanen ja morsian ostaa sormukset, jotka on myös, yllätys yllätys, metallia tai tarkemmin sanottuna jalometallia. Sormukset ovat yleisesti valmistettu kullasta sekä hopeasta, naisten sormuksissa sekä koruissa on vielä jokin jalokivi kirsikkana kakun päälle. Myös raudasta sekä pronssista valmistetaan sormuksia ja muita koruja mutta nämä eivät ole yhtä yleisessä käytössä.

Kulta on jalometalli, joka on peräisin planeetan ulkopuolisesta meteoriitistä, jonka takia se ei olekaan niin yleistä ja jonka takia se on myös hintavampi kuin moni muu metalli.

Rakennusalalla tarvitaan puskurikoneita, nostureita työkaluja sekä paljon muita välineitä, joista jokainen sisältää metallia. Jo heti rakennusten perustuksiin käytetään kiveä, puuta sekä metallia, jonka jälkeen metallin tarve vain lisääntyy. Mutta tämä kyseinen raaka-aine on jo niin yleinen, ettemme tule edes ajatelleeksi millainen vaikutus sillä olisi jos metallia ei yhtäkkiä enää olisikaan. Emme voi edes kuvitella sitä millaista elämä ilman sitä olisi, se kuitenkin on tärkeä meidän selviytymiseen.

Myöskin musiikissa, sen teossa, äänittämisessä sekä kuuntelemisessa tarvitsemme metallia, jokainen vaatii sähköä, jonka johtamiseen käytämme kuparia. Myös suurin osa musikaalisista instrumenteistä, sisältää eri metalleja, sama pätee myös kaiuttimiin sekä vahvistimiin ja mikäli joissakin malleissa ei ole metallia, on sen valmistukseen sitä tarvittu.

Metalli